Willem Vink aan het werk

Mijn naam is Willem Vink en ik werk op een Record Power draaibank, de Coronet Herald 1420DC. De naam Houtvink heb ik gekozen omdat mijn achternaam Vink is en ik graag met hout werk. Het logo is ontworpen door Pim Vijftigschild. Na ruim 42 jaar in de zorg te hebben gewerkt ben ik in 2015 met pensioen gegaan. Na mijn pensioen wilde ik graag iets totaal anders gaan doen en het liefst iets met mijn handen. Hout heeft mij als materiaal altijd gefascineerd. Direct na mijn pensionering ben ik begonnen met een cursus houtsnijden op “de Helling” in Arnhem.

Hier leerde ik het materiaal en de mogelijkheden goed kennen en dit was voor mij een prima basis om verder mee te gaan. Begin 2017 ben ik begonnen met een cursus houtdraaien bij Johan Korving uit Winterswijk. Johan heeft mij de basisvaardigheden geleerd en inmiddels ben ik nu zelf een gepassioneerd houtdraaier. Ik ben lid van de vereniging voor houtdraaiers Radius.